Over ons

Over ons

De Chiro van Sint-Martens-Voeren is al meer dan 75 jaar een begrip in én rond de gemeente Voeren. Om de twee weken op zondag maakt de leiding van 14u tot 17u er een spetterende namiddag van. Soms spelen we uren in het bos, knutselen we de mooiste kunstwerken of zitten we gewoon plezier te maken in ons mooie lokaal: het heem. Maar achter dit alles schuilt een heuse werking. Wij stellen iedereen kort even voor.

De leiding

Dit jaar telt onze leiding 15 personen. Dit zijn allemaal meisjes en jongens tussen de 17 en 22 jaar die naast hun studies en werk zich voor de volle 100% inzetten om de leden een leuke namiddag te bezorgen. Hierbij gaan vaak uren voorbereiding aan te pas, maar dat is het allemaal waard. Niets is zo leuk als op zondag om 17u de leden moe maar voldaan te zien vertrekken van de Chiro.

Naast activiteiten voor de kinderen organiseren wij jaarlijks ook een aantal evenementen om onze werking doorheen het jaar te financieren. Hier kruipen uiteraard ook vele uren werk in, maar al bij al is het vaak een hele leuke bedoening omdat we samen aan een gemeenschappelijk doel werken. We vormen een hechte vriendengroep!

De volgende personen vormen dit jaar leidings-ploeg:  Anke Korbmacher, Claudia Vroonen, Noortje Sluiter, Nick Winters, Jef Nyssen, Joanna Eijssen, Anne Sluiter, Maewenn Guillemette, Kobes Nyssen, Yannick Polmans, Karolien Vroonen, Jorine Grisard, Wouter Theunissen, Stef Korbmacher, Arne Vroonen, Anke Van Leeuwen, Maurits Delnoy, Elena Eijssen, LeylaSangers, Elena Paggen, Sterre Poesen, Gilles Nyssen en Mathias Burns.

De Volwassen Begeleiding (VB)

Naast de leiding hebben we ook nog enkele personen die geen leiding meer zijn, maar wel nog steeds deel uitmaken van de Chiro. Zij vormen als het ware de ruggengraat van onze Chiro en ondersteunen de leiding waar nodig is. Ook regelen zij tal van praktische zaken voor de Chiro en vormen dus een mooie aanvulling aan de leidings-groep

Onze VB’s zijn: Jeroen Caelen, Luc Didderen, Erwin Vroonen, Maarten Lemmens en Loe Lemmens.

De keukenploeg

Door al dat buiten spelen krijgt een mens als eens honger! Ook bij ons is dat niet anders. Daarom kunnen wij rekenen op een hechte keukenploeg die zowel op kamp alsook door het jaar alles in het werk stelt om onze buikjes op een voedzame,  maar vooral lekkere manier te vullen.

De keuken bestaat uit: Anne-Marie Meyer, Marieke Lemmens, Maria Lemmens, Hilde Rogiers en Simon Frederickx.

De oud-leiding

Tot slot kan de Chiro ook nog rekenen op leiding die met Chiro-pensioen is. Als de huidige leiding het soms te druk heeft met studeren, springen zij al eens in om de leiding uit de nood te helpen. Ook komen zij eens een dagje langs op kamp om nog eens wat Chiro-nostalgie te beleven.